Våra fiske- och safariguider

Vi skräddarsyr ditt äventyr i Egypten

Created with Sketch.

Calle och Patrik ut på trolling 25 April 2012


En av de viktigaste förutsättningarna för en lyckad safari är besättningen, vi tar detta på allvar och i och med att jag själv bor i Aswan ägnar jag tid och kraft att få de bästa guiderna och besättningsmedlemmarna.  Många av våra fiske, öken och fågelguider har jag känt länge och är själva uppvuxna vid Nilen, Abu Simbel och vid Nassersjön, de flesta med mer än tio års professionell erfarenhet.
LundinOrients Safaris besättningar och guider är alla Nubier, -det folk som bebodde Nildalen innan det översvämmades av Nassersjön då Högadammen i Aswan byggdes. Nubierna har ett stolt och rikt kulturarv som går tillbaka långt innan faraonernas kontroll över det gamla Egypten. Ännu till denna dag, har Nubier behållit många av sina egna distinkta traditioner, arkitektur och inte minst sitt eget språk, trots att de var tvungna att migrera in i Egypten eller söderut till Sudan efter det att Nassersjön översvämmade stora delen av deras traditionella hemland. Det finns en utpräglad kåranda hos vår Nubiska personal och de är mycket stolta över arbetet de gör och du kommer smittas av deras spontana och äkta vänskap.
Med ungefär en medföljande anställd per deltagare, finns det lite att göra förutom att koppla av fiska, fågelskåda eller uppleva den vackra kulturen och den orörda naturen i omgivningarna
Du kommer att besöka en avlägsen ökensjö mitt i ett pristint och bedövande vackert ökenlandskap, utan några andra anknytningar till civilisationen  än de som tillhandahålls av din safaribåt. Därför är det mycket viktigt att dessa båtar och dess besättningar är väl organiserade och pålitliga något vi lägger stor kraft vid när vi planerar våra safaris.
 

Lämna ett svar