Fiske i Lake Qarun

Vi skräddarsyr ditt äventyr i Egypten

Created with Sketch.

[put_wpgm id=28]
 
Lake Qarun vimlar av fisk, särskilt ”Bulti”. Stora mängder Bulti som fångas här skickas till Kairo. Här finns även Mullet, Ål, Tunga och Räkor som finns tillgängliga där sjön blir saltare. Wadi Rayyans sjöar är också öppet för fiske av Nilkarp och Nilabborre.
Ett 215 kvadratkilometer stort område är öppet för fiske från mitten av juni till mitten av april  i Lake Qarun, Egyptens största saltvatten sjön.
Sjön var tidigare känd som Berket Al-Said (fiskesjön) och dt berättas att det  en natt år 1245, blåste en så kall vind som kom sjön att frysa och all fisk i den. En kanaltillsyningsman som promenade längs stranden på morgonen rapporterade om att tusentals och åter tusentals fiskar låg infrysta i skikt efter art och staplade som tegelstenar i ett hus.
Upptäckten av förhistoriska fiskeredskap vid Faijoumoasen bekräftar att området var ett  fiskeparadis redan för 7200 år sedan. Dess popularitet fortsatte under faraonernas tid som byggde semesterpalats här ända fram till egyptens siste kung Farouk, vars jaktstuga här nu är omvandlat till ett hotell vid sjön Qarun.