Hurghada i Egypten Tips och Råd

Vi skräddarsyr ditt äventyr i Egypten

Created with Sketch.

Hurghada i Egypten Tips och Råd

Hurghada är med all rätt ett av Röda havets och Egyptens absolut populäraste platser. Älskad av dykare och snorklare världen över, kan Hurghada skryta med  korallrev av världsklass, vintervarma vatten och tusentals arter av sällsynta och färgglada fiskar. Men även fågellivet är fint efter rödahavskusten. I Hurghada hittar alla något att sysselsatta sig med. Här finns fantastiska allinclusive hotell för barnfamiljen, (nyhet för i år är fritidsresors vattenland ” Jungel Aqua Park resort ” -Här finns två stora pooloråden, med både barnpooler och vattenkanor inom området.
Snorkling, vattenskidåkning, Kite-surfning, ”delfinskådning” men också djuphavsfiske är populära aktiviteter i Hurghada.
Lite mer okännt är Hurghadas  fina museum för marinbiologi (Tel: 2 (065) 350-0032), som har en stor samling av typisk Röda havs flora och fauna. På kvällen, finns det bokstavligen ett hundratal restauranger och klubb-alternativ, för dig som inte vill hänga på det egna hotellet. -Tips: ett av de mest populära discotecen är Ministry of Sound.

2 svar

 1. Djuphavsfiske?
  Finns det möjlighet för min son (13 år) och jag att göra en fisketur i slutet av januari 25-30/1 2011. Var bokar man och vad kostar en sådan tur. Tänkte samtidig filma/fotografera för min blogg och vår hemsida, http://www.team-fishing.se. Eventuellt något rportage i någon av de svenska fisketidningarna.
  Hälsningar
  Bernt ”O´Johan” Järnepalm
  fotograf/journalist
  berntojohan@gmail.com
  +46 736 512002

 2. Simon skriver:

  Åker ner den 28/1 och är också intresserad av djuphavsfiske

Lämna ett svar