Giza Zoo – "Njutningens trädgård"

Vi skräddarsyr ditt äventyr i Egypten

Created with Sketch.

Giza Zoo – "Njutningens trädgård"

Det historiska Giza zoo, I Kairos centrala delar, kommer att bli kvar på samma plats där det byggdes för  över 120 år

Skoj för barnen på Giza zoo


Länge har det spekulerats om att flytta djurparken till ett annat område i den egyptiska huvudstaden,  men , Zahi Hawass,  har nu förklarat den zoologiska parken att vara en ”arkeologisk plats värd att bevara”, vilket innebär att den vackra parken får vara kvar. ”En kommitté bestående av arkeologer inspekteras byggnaderna i trädgården, som anlades under Khediven Ismail som styrde Egypten mellan 1863 och 1879 och beslutade att förklara djurparken som ett ”arkeologiskt monument”, säger Hawass, och som även tillade att två av byggnaderna på parkområdet även kommer att läggas till listan över muslimska som koptiska byggnader värda att bevara, nämligen den”japanska kiosken” samt ”Citadel Hill”.
Bland de andra unika byggnaderna i den zoologiska trädgården, (en av de äldsta djurparkerna  i världen), är hängbro i järn som byggdes av den väkände franska arkitekten Alexandre Gustave Eiffel, som även byggde den berömda Eiffeltornet i Paris. Djurparken, som täcker en yta på  3 hektar yta, byggdes på mark som användes som sommarvistelse för den kungliga familje
’Njutningens trädgård”’,  de kungliga  fortsatte att använda platsen under sommarhalvåret  i ca 50 år efter öppnandet av parken.

Lämna ett svar