Extra: Många Mumier hittade i Saqqara

Vi skräddarsyr ditt äventyr i Egypten

Created with Sketch.

Extra: Många Mumier hittade i Saqqara

Boka din resa idag - vi skräddarsyr till hela egypten: Klicka på Bilden


Arkeologer i Egypten säger att de har upptäckt 30 mumier i drygt 4600 år gammal grav, i faraonernas uråldriga gravplats -den stora necropolen i Saqqara 20 km söder om Kairo.
Egyptens chéfarkeolog, Zahi Hawas, säger att den nya graven hittades i söndag på botten av en 11 meter djup brunn. Åtta av mumierna kåg i sarkofager och resten hade placerats i nischer i väggen.
Hawas har beskrivit den nya området som ett ”förråd för mummies.”
Hans assistent Abdel Hakim Karar sa att  sådana nischer var ovanliga under denna tid.
Utgrävningar har pågått i Saqqara området under mer än 150 år. Saqqara är ett stort gravområde med gravar som i de flesta fall dateras från Gamla kungariket, men här finns även gravar från den grek-romerska eran.

Kontakta oss: Klicka på bilden


Tidigare utgrävningar har främst riktat in sig på en av sidorna av platsens två framträdande pyramider – den berömda kung Djosers trappstegs pyramid och pyramiden i Unas, den sista kungen ur den 5: e dynastin. Området där den nyupptäkta graven hittats, till sydväst, har i stort sett tidigare varit orörd av arkeologer.
I december, hittades två gravar i närheten av av den nuvarande upptäckten. Gravarna var byggda för höga tjänstemän – en ämbetsman ansvarig  för de stenbrott som användes för att bygga pyramiderna och den andra en kvinna som ansvarade för att förse faraonernas hov med gycklare!
I november meddelade Hawass upptäckten av en ny pyramid i Saqqara, den 118:e pyramiden i Egypten, och en av de 12 som finns  i Saqqara.
Endast 30 procent av Egyptens monument tros ha hittats med en mängd föremål och monument som fortfarande vänar under ökensanden.

Lämna ett svar