El Gouna

Vi skräddarsyr ditt äventyr i Egypten

Created with Sketch.

El Gouna


El Guona alldeles norr om Hurghada, är en hel stad som grundades  av den stenrika företagaren Sawiris och som tillsammans med sina nära vänner utveckalde hela staden sedan mitten av 1980-talet. El Gouna har nu vuxit till internationellt känd semesterort och har numer även en egen befolkning på över 4.000 personer. El Gouna ligger cirka 22 kilometer norr om Hurghada, och vänder sig med sina tre femstjärniga hotell, Mövenpick, Steigenberger Golf Resort och Sheraton Miramar, främst till de som letar efter en bekväm och lite lyxigare egypten resa .
Området har något för alla. Golfälskare kan njuta av en runda på den vackra och väl anlagda 18-håls golfbanan, medans andra kan unnar sig en lyxig massage på någon av de många spa-anläggningarna. Hotellen erbjuder även ett brett utbud av olika vattensporter som dykning och kitesurfing.
I centrala El Gouna ligger den 14.000 kvadratmeter stora Abu Tig Marinan som epicentrum  som restaurang och nattlivet kretsar kring. Här hittar du flera riktigt bra restauranger, butiker, hotell i världsklass och många internationella och lyxiga Yahter som ligger ankrade i Abu Tig marina. På fredagskvällarna, står  hamnen värd för en gatufest med mycket att äta, dricka och med levande musik. För barnen erbjuder El Gouna fiskdamm, ridning och go-kart. och mycket mycket mer (inte minst snorkling på något av de fina reven utanför hotellstränderna!
Mat & Sleep: Tre tillförlitliga favoriter för dem som vill fem-stjärnig komfort, spretande skäl och rymligt boende är Mövenpick Resort, Steigenberger Golf Resort och Sheraton Miramar. I Abu Tig Marina, det finns nu flera bra alternativ inklusive Ocean View Hotel (tel: 2 (065) 358-0350). Om stora rum och lyxiga faciliteterna som inte är en prioritet, kan gästerna prova 34 rum Ali Pasha Hotel (tel: 2 (065) 358-0088).
Den ökande restauranger i El Gouna innebär att du aldrig behöver äta på samma ställe två gånger. Även om alla av de större hotellen erbjuder utmärkta restauranger och underhållning, gäster uppmuntras att ge sig ut och prova några av restaurangerna i Kafr El Gouna och Abu Tig Marina.
Beläget i hjärtat av Abu Tig är det sjunde Star Restaurang och Café, allas favorit mötesplats.Sjunde Stars kaffe, bröd, bakverk och smörgåsar håller världsklass, och det är ett utmärkt alternativ för frukost, lunch eller en lätt middag. För mer strukturerad måltider rekommenderar vi La Scala och La Deaville. Ligger på motsatta sidor av småbåtshamnen, dessa två restauranger serverar utsökt italiensk och fransk mat i en avslappnad miljö.
Att prova El Gouna nattliv, sväng av The Kafr, Le Tabasco eller klubbhuset. Under de flesta helger värd för Clubhouse de vildaste parterna i El Gouna med enstaka framträdanden av internationella DJs. Le Tabasco, däremot, är mer avslappnad.

Lämna ett svar