Det Kristna Egypten

Vi skräddarsyr ditt äventyr i Egypten

Created with Sketch.

St.Menas koptiska egypten kristet
Kopterna som utgör majoriteten av de kristna i egypten är medlemmar av den koptisk-ortodoxa kyrkan och anses vara ättlingar till de gamla egyptierna och ett av de första folk att konvertera till kristendomen.
Ordet ”kopt” härstammar från det arabiska ordet ”Qibt” – eller ”gibt” – som i sin tur härrör från det grekiska ordet för egypten ”Egyptos” som går tillbaka till fornegyptiskans ”Hikaptah” (Ha-Ka-Ptah), som var namnet på Memphis den första huvudstaden i det antika Egypten.

Den koptiska kyrkan spårar sin historia tillbaka till aposteln Markus, författaren av Markusevangeliet, som anses vara grundaren av den koptisk-ortodoxa kyrkan.

Den Koptiska kyrkan är ursprungen till det kristna klosterväsendet och den antika monastiska traditionen fortsätter att praktiseras i Egypten vilket gör att du i egypten har en fantastisk möjlighet att besöka uråldriga kloster, som till exempel klostren St Simeon i Aswan, St Antoniusklostret och St Paulusklostret i bergen vid Röda havet och Deir al-Kashef klostret, ett tidigt koptiskt kloster i västra öknen. Några av Egyptens kyrkor rankas också bland de äldsta kristna byggnaderna i världen, såsom den Heliga Jungfruns kyrka i Asyut och den koptiska St:Markus katedralen i Alexandria.
Flera kyrkor och kloster markerar också pltserna för den heliga familjens flykt till egypten som beskrivs i Bibeln: ”Stig upp och tag barnet och hans mor och fly till Egypten.”

Lämna ett svar