Egyptens bästa muséer

Vi skräddarsyr ditt äventyr i Egypten

Created with Sketch.

Egyptens bästa muséer

 
 

  • Aswans Museum: Detta lilla museum på södra delen av Elephantine Ön i Aswan förlorade visserlige de bästa av sina föremål till det relativt nyöppnade Nubiska Museet på fastlandet och får därmed inte längre lika många besökare som förr. Men med sin vackra 1800-talsbyggnad, som byggdes som bostad åt Asswan-dammens arkitekt, Sir William Wilcocks, är muséet i sig en upplevelse som absolut förtjänar ett besök.

  • Egyptiska Muséet (Kairo): Med en historia som går tillbaka till början av arkeologins barndom, och med en av världens absolut rikaste samlingar av antika föremål är detta muséeum ett måste för varje besökare i egypten. Här finns allt från från Tutankhamun’s glittrande guldmask till Fayoumporträtten, det finns ingen ursäkt att komma till Egypten och missa detta museum. Faktum är att museet i sig är skäl nog att besöka egypten.

  • Luxor Museum: Det må vara mindre än det Egyptiska museet i Kairo, men Luxors museum är bättre upplyst, bättre organiserat och med bättre informationstexter. Museet huserar  en mycket imponerande utställning av forntida egyptiska artefakter, och är ett ställe du inte bör missa att besöka om du är i stan.

  • Mumie Museet (Luxor): Det låter kanske lite kusligt, och det är det också, men det är mycket väl gjort och har en imponerande utställning; barnen kommer att älska visningarna av mumiern och mumiekistorna, de mumifierade katterna och de verktyg som användes vid balsameringen.

  • Museet vid St Katarina Klostret : Detta kloster har en alldeles unik samling med antika manuskript, -faktiskt den största samlingen av antika skrifter efter Vatikanbiblioteket Här finns även många imponerande och mycket tidiga ikoner, samt flertalet helt fantastiska gyllene och ädelstensbeströdda relikskrin och många vackra liturgiska textilier med utsökta broderier.

  • Nubiska Museet (Aswan): Detta är ett monument som många väntat länge på – ett museum över Nubien, vars städer och byar och kultur dränktes av vattenmassorna när Höga Dammen togs i bruk i början av 1970-talet. Museet försöker återskapa den förlorade kulturen och leder besökaren genom landets stolta historia ända fram till dess tämligen abrupta slut i modern tid.

     

Tags:

Lämna ett svar