Egypten spänner bågen: 20 miljoner turister 2020.

Vi skräddarsyr ditt äventyr i Egypten

Created with Sketch.

Egypten spänner bågen: 20 miljoner turister 2020.

Så, nu är det officiellt: -Det egyptiska turistministeriet har nu officiellt gått ut med att man håller på att att utarbeta en tämligen ambitiös plan för att kunna locka hela 20 miljoner turister till år 2020.
Något som den egyptiske turistministern Khaled Rami anser vara fullt möjligt att uppnå och han lanserar därför redan i december den internationellt inriktade marknadsföringskampanjen som jag ’skvallrade’ om härom dagen. Kamanjen planeras att sjösättas rean i december i år.
Kampanjen kommer att fokusera på hela sektorn, men man lyfter särskilt fram att man vill försöka satsa mer på vad man kallar för ’kulturell turism’ av olika slag,  och tonvikten i kampanjen kommer därför främst att koncentreras på  Nilenturism, Ökenuturism, olika slags ’terapeutiska retreater’, samt på religiös turism.
Vad det sistnämnda anbelangar så har jag redan sedan en tid vetat om att turistministeriet börjat samarbeta med den Koptiska kyrkan för att utbilda guider och gästhemspersonal etc, för att kunna erbjuda pilgrimsgrupper   besöka regioner och kloster som länge varit svåra att få tillstånd till att besöka i grupp, och då främst de i områdena kring Nildalen, runt Minya och Asyut, Sohag etc.
Vill ni läsa mer om egyptens planerade satsningar, så hittar ni ännu lite mer matnyttigt i denna artikel från al-Monitor: Egypt sets tourism target for 2020
//Johannes