Tips på Vad man bör se i Egypten

Vi skräddarsyr ditt äventyr i Egypten

Created with Sketch.

Tips på Vad man bör se i Egypten

Många drömmer hela sitt liv om att resa till Egypten. Och även om Egypten har solindränkta stränder och fantastiska hotell. Men Egypten har så mycket mer – en otrolig historia, och en historia som ännu idag går att uppleva. Här finns den eviga Nilen, pyramiderna i Giza, Gravarna i Luxor och väldiga tempel som än i dag tronar över ökensanden och Nilens stränder.
Här kommer några tips på mina egna favoriter:
Pyramiderna i Giza:
Kan man resa till Egypten utan att se pyramiderna?
Lika gigantiska och imponerande som de var när de byggdes för över fyra tusen år sedan, och deras majestätiska framtoning lyckas inte ens turistmassorna och souvenir-försäljarna rå på.
Konungarnas dal (Luxor):
Eftersom de första gravarna här grävdes i början av 1900-talet före kristus har denna djupa ökendal på Luxors västbank länge dragit turister till sina underjordiska gångar av rikt utsmyckade gravar. Det finns nu en hel industri som bygger på dessa besökare, och det med all rätt – detta är ett av de mest fantastiska historiska platser på jorden.
Ljud-och ljusshowen i Karnak Templet (Luxor):Ett av egyptens absoluta ”måsten”.
Karnak Templet är bland annat berömd för sin massiva och gigantiska hypostylhall där de väldiga papyruskolonnerna reser sig 24 m över golvytan. Men detta enorma tempelkomplex visar upp en helt helt ny sida av sig själv på natten. Följ den berättar-rösten genom en nattlig vandring över de uråldriga tempelgårdarna, allt scensatt med dramatiska ljuseffekter som på ett ögonblick får dig att förflyttas till faraonernas tid.
Medinet Habu (Västbanken): Ett tempel som allt för ofta förbises men som har allt: Gigantiska väggar, fanatstiska hieroglyfer i starka orginalfärger, omgivet av åkrar palmer och fält i en vackert lantlig miljö – och med mycket mindre trängsel och försäljare (knappt några alls) än vad du möter nästan överallt annars i övre Egypten.
Ammon templet i Siwa (Siwa Oasen): Detta lilla, avlägsna tempel i västra öknens mest avlägsna oas är ett inte särskilt välbevarad tempel om man jämför med templen i Luxor och pyramiderna på Giza platån, men med en helt enastående mystik. Här kan du dessutom bokstavligen (på metern när) ställa dig i Alexander den stores fotspår och blicka in i det han en gång såg när han besökte oraket i Siwa – detta är den enda bevarade plats man verkligen med säkerhet vet att han besökte.

Tags:

Lämna ett svar