Det snöade i Egypten – Sinai Berg

Vi skräddarsyr ditt äventyr i Egypten

Created with Sketch.

Det snöade i Egypten – Sinai Berg

Det snöade nyligen på de högsta bergstopparna på Sinai-halvön. Och snön är mer användbar och värdefull än regn i dessa områden.
vi de sällsynta tillfällen det regnar i Sinai så fullkomligt vräker det ned uppe i bergen vilket skapar jorderosion och stora översvämningar längre ned i dalgångarna och efter kuststäckan, med många andra följd problem.
Själv minns jag bortspolade vägar, och inte bara uppe bland bergen, utan även i semesterorter som Dahab (den senaste översvämmningsfloden genom Dahab har ämnat ett djup dike genom staden (norr om TOTA) som man nyligen byggt en bro över) och Nuweiba. När det snöar däremot så smälter snön långsamt, och hinner sugas upp av den kruttorra marken vilket gör att mer vatten kan lagras under ytan under en längre tid i stället för att spolas ut i havet.
För dig som skall resa till Sinai i Slutet av Mars/April är snön goda nyheter – då hela detta väldiga område nu med stösta sannolikhet kommer att blomma som aldrig förr, och de sedan årtiondet torra markerna bli till härligt frodiga betesmarker av grönt gräs som lyser mot den rödaktiga bergsarterna i området.

Tags: ,

Lämna ett svar