Aswan

Vi skräddarsyr ditt äventyr i Egypten

Created with Sketch.

Aswan

Aswan är Egyptens sydligaste stad, en uråldrig gränsstad, belägen vid den vackraste delen av Nilen.
I Aswan når de omkringliggande öknarna  nilflodens stränder,  vilket framhäver och ramar in dess klarblåa vatten mellan sanddyner av slät gul sand och rosa granitklippor. Felluckorna med sina latinsegel- glider förbi Elephantine-öns antika ruiner och gigantiska klippor. Palmer och tropiska buskage bäddar in de små öarna i mjuk djupgrön grönska och den intensivt blå himmeln bjuder på fantastiska färgskiftiningar under skymningarna. Stadens atmosfär är påtagligt afrikansk, dess Nubiska invånare är mörkare i hyn än nildalensbefolkning, och med andra seder och bruk.
De faraonska monumenten här är mindre än de i Luxor, men Aswan utgör är stratpunkten för utflykter till de välbevarade och oerhört vackra templen i Philae och Kabasha, nära de två stora dammarna som ligger placerade efter Nilens första katarakt, samt det väldiga Sol Templet som Ramses II lät bygga vid Abu Simbel, långt nere i söder.
Från Aswan kan du med dagsutflykter besöka den fantastiska kamelmarknaden i Darow, samt templen i Kom Ombo, Edfu och Esna – de viktigaste templen mellan Aswan och Luxor. Men det klassiska sättet att besöka dessa platser är att segla neför floden med felluckorna, som låter dig uppleva Nilens magiska atmosfär och landskap liksom resenärer under årtusenden har gjort – eller med en lyxig kryssning. Mer om fellukaseglingar och  Nilkryssningar kan du läsa i ”Resor på Nilen”.
Trots att livet i Aswan i sig är så avslappnat och skönt att man lätt skulle kunna tillbringa en längre tid här, och aldrig vilja bege sig någonannanstans – paketerar resebolagen tvärr vistelsen här under under endast två dagar, vilket gör Aswan till det perfekta resemålet om du letar efter en behaglig semester bortom massturismen. Belägen nära kräftans vändkrets, är vädert i Aswan varmt och torrt nästan hela året, med en genomsnittlig behaglig vintertemperatur mellan 23-30 ° C , och obarmhärtiga 38-54 ° C under sommarmånaderna. Senhösten och våren är den perfekta tiden att besöka Aswan, då det är lite lugnare här än under vinterns högsäsong (Dec-Jan)
Läs mer om Assuan:

 

Tags:

Lämna ett svar