Al-Manial Palatset

Vi skräddarsyr ditt äventyr i Egypten

Created with Sketch.

Al-Manial Palatset

[put_wpgm id=23]
Manial palatset 2
Al-Manial Palace, på Rhoda ö, är en av de excentriska, mindre kända, men måste-se sevärdheter i den egyptiska huvudstaden. Palatset byggdes mellan 1899 och 1926 av prins Mohammed Ali, farbror till kung Farouk. Det nästan 30-år långa projektet resulterat i en imponerande palats som kombinerar flera olika arkitektoniska stilar inklusive ottomanska, andalusiska, persiska, och europeisk rokoko. Palatset ligger på den östra sidan av ön Manial El Roda en kort promenadväg nedan för Garden City.
Numera är slottet uppdelad i flera sektioner, yttermuren omger slottet, ingången till slottet, mottagningshallen, ingången till slottet, klocktornet, moskén, Trofé-rummet, bostad , tronen, privat museum, Gyllene salen, samt den unika trädgård som omger själva slottet. Palatset är fyllt av värdefulla och unika samlarobjekt som insamlats av prins Mohammed och kung Farouk under sina liv, och inkluderar medeltida handskrifter, kläder, smycken, mattor, textilier, möbler och vackra mässingsarbeten. Det finns också ett jaktmuseum där kung Farouk jakttroféer och jaktvapen visas.
Ett trevligt komplement till slottet är trädgården som innehåller många sällsynta växter trädgård. Här hittar du många tropiska och exotiska växter och blommor som prinsen fört med sig till Egypten från sina många och långa resor i världen.
Närmaste Metrostation : Zaiedna Zeinab
Al Manial palatset från Nilen
 

Tags: