Ain Sokhna / el Sokhna

Vi skräddarsyr ditt äventyr i Egypten

Created with Sketch.

Ain Sokhna / el Sokhna

Ain Sokhna, i nordligaste delen av Hurghada-kusten i Egypten, har blivit en allt mer populär destination för svenskar efter det att ha introducerats för ett par år sedan.
Med sin närhet till Kairo, vackra sandstränder och bra klimat året runt så kretsar naturligtvis livet här om solen och bad på någon av de många resorter som finns på orten. Tyvärr har dock Ain Sokhna inte mycket nattliv, området fokuserar mer på morgonpigga seniorer eller barnfamiljer som verkligen vill kunna koppla av, bada och spela volleyboll på stranden, eller avrför inte Golf på den fina golfbanan? Framför allt tycker jag att AIn Sokhna, eller ein Sokhna lämpar sig bra som ett par dagars starandliv i anslutning till spännande stadssemester i Kairo.
(vill du veta mer om vår a resor till Kairo med Ain Sokhna, får du gärna kontakta oss: info@lundinorient.se – under hösten har vi dagliga charterflyg till Kairo genom Egyptiska resebyrån).
Att se/göra?
Om du inte känner något större behov av att komma ut på någon längre sightseeing, så  kan jag rekommendera en tur till de närliggande svavelkällorna – som Ain Sokhna fått sitt namn från (Ain Sokhna = Varm Källa) – och som som kommer från Gabal Ataqa (Ataqa Bergen) i egyptens östra öken. Suezkanalen, som förbinder Röda havet med Medelhavet, är också intressant och ligger mindre än en en timme norr om Ain Sokhna.
Att ta sig hit på egenhand från Kairo:
Ain Sokhna ligger drygt 110 kilometer öster om Kairo, och med bil eller buss kommer du hit på mindre än 90 minuter om du tar Katameya Road.  Vill di inte hyra och köra egen bil, är det relativt lätt att ta bussen. Från Almaza Stationen (Mahattet alMAza) i Kairo (Tfn: 2 (02) 419-8533), tar du en buss till Suez, där du byter till delad ”Serviiis) = Mickrobus-taxi.  för en kort 20-minuters färd till Ain Sokhna.
Mat & Logi: den mest populära resorten i Ain Sokhna är utan tvekan Stella di Mare (Tel: 2 (062) 325-0200) och det näst bästa alternativet är Palmera Beach Resort (tel: +2 (062) 341-0816 / 24).
Det senaste tillskottet Porto Sokhna Hotel (tel: 2 (062) 321-0100), erbjuder ”bed and breakfast” erbjuder Förutom luxuösa sviter, golfbana, yacht-marina, fem fina spa, flera restauranger, en biograf och tre gallerior mm.
kontakta oss: info@lundinorient.se

Tags: , ,

Lämna ett svar