Just nu pågår VM i Draksurfning (Kite) i Egypten

Vi skräddarsyr ditt äventyr i Egypten

Created with Sketch.

Just nu pågår VM i Draksurfning (Kite) i Egypten

VM i kiteboarding inleddes i idag i den Egyptiska turistorten El-Gouna vid Röda havet, norr om Hurghada.
De 65 tävlande från 26 olika nationer ’slåss’ nu om de 50.000 Euro som ligger i prispotten. 
Måndagens startskott var inledningen på en veckolång tävling vid Hurghada -kusten där huvudpriserna delas ut i de tre kategorierna Freestyle, ”Trick based manouver” och ”Big Air”; där det gäller att komma så högt upp i luften ovan vattenytan som möjligt.
Kiteboarding, även känd som kitesurfing (eller ’draksufning’ på svenska) är en snabbt växande vattenssport världen över, och inte minst har egyptiska resorter som el Gouna, Hurghada, Dahab och Marsa Alam varit snabba att hänga på trenden och det finns numer många professionella och erfarna kite-center utefter hela hurhgadakusten.
I Kiting använder man sig av vinden för att få fart, men i stället för att använda sig av ett segel som man gör vid windsurfning hakar man i Kiting fast sig med i en sele mot en drakliknande fallskärm, samtidigt som man har surfbrädan fästad vid fötterna. Och det kan gå riktigt fort med hastighetsrekord på över 50 knop!
Egypten är en mycket populär kitedestination då det är en av få platser i världen där du kan vara så gott som garanterad fantastiska kintingförhållanden, dvs sol samt stabil vind varje dag året runt! -Vindstyrkan kan visserligen variera en del i styrka från säsong till säsong men ligger normalt och mellan 15 och 25 knop.
Med över 1200 olika fiskarter och 450 arter av korall är Röda havets turistorter, El Gouna, Hurghada och Marsa Alam även kända som några av världens absolut bästa dyk- och snorklingsdestinationer, så om vinden nu skulle utebli någon dag kan man i stället simma med delfiner eller utforska ett av de många korallrev som ligger alldeles utanför stränderna; eller bara njuta av den garanterade solen.

 

Tags: , , , ,