Att ta sig hit och runt i el Gouna

Print Friendly

Orientering

Från det ögonblick du svänger av från den spikraka nord-sydliga kustvägen från Hurghada, hamnar du in i el Gounas egna värld, med invecklade smått förvirrande gatunät som böjer av och och an runt de olika små öarna som staden är byggd på. Vid varje korsning finns små gatuskyltar som pekar ut riktningen till de främsta hotellen och småbåtshamnen, och om inte detta räcker så verkar det alltid finnas en glad säkerhetsvakt på plats för att visa vägen. Det finns två huvudsakliga shopping och restaurang områden – Downtown, även känd som Kafr Gouna, och Marina. Downtown är större och liknar en riktig stad, med en livsmedelsbutik och ett bra utbud av restauranger och barer. Marinan, å andra sidan har ett antal hotell och restauranger som innesluter den lilla småbåtshamnen.

Att ta sig hit:

Med flyg – el Gouna ligger mindre än 20 km från Hurghada flygplats, som betjänas av ett halvt dussin inrikes flygningar dagligen från Kairo, och minst lika många internationella flygningar. Priset för 1-timmes flygresa från Kairo är cirka LE880. och transfer till och från flygplatsen kan du enklast ordna via ditt hotell om du inte bokat in sådan med din researrangör, men det finns även gott om taxibilar på flygplatsen. Du får dock vara beredd att pruta på taxipriserna rejält, men förvänta dig inte att få transfern under.

Med buss – el Gouna nås enkelt från Kairo med buss. Det går 12 bussar varje dag från Turgoman Station till Gouna, som avgår från 07.00 till kl 14:15 för ett pris runt LE 55.

Att ta sig runt:

Tok-toks (motor rickshaws) finns i överflöd. Du kan flagga ner dem på gatan, eller så kan du få dem att hämta dig på hotellet. Vilket som så är priset LE 5 , så sparar de 5-punds sedlar när du kommer över dem !

Turistinformation

Det fina med Gouna är att det finns något krångel med att få information. Alla hotell och många företag har väl detaljerade kartor med en telefonlistor och en förteckning över restauranger och tjänster som de delar ut gratis.

Läs mer om El-Gouna i Egypten

Allt om Egypten på Facebook

Otroligt trist. ... Se merSe mindre

Durrell's Villa Ambron was demolished yesterday.. The systematic erasure of Alexandria heritage and unique history continues.. very soon nothing will remain to tell the story of this city's 19th and 2...

Se i Facebook

Medelhavsmuseet... ... Se merSe mindre

Vernissage: Mötet med Nilen - fotografier av Göran Schildt

september 21, 2017, 5:00e m - september 21, 2017, 8:00e m

Välkommen till invigningen av utställningen "Mötet med Nilen" med fotografier av Göran Schildt. Det bjuds på egyptiska förfriskningar och tilltugg. Fri entré - alla välkomna! När: 21 septemb...

Se i Facebook

Anordnar du ngr kryssningar på Nilen från Luxor? ... Se merSe mindre

Se i Facebook

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *