Snorkling i Dahab

Print Friendly

 

Dahab är indelat i två områden, båda med mycket olika karaktärer. Assalah i norr, är hjärtat i staden med sin strand promenad och alla restauranger, barer och dykcentra som ligger längs stranden. I Dahab ligger revet alldeles utanför stranden, men det kan vara lite knepigt att nå revkanten om vågorna ligger på så du måste vara försiktig. Söder om staden ligger den stora viken med sandstränder och här är det mycket enkelt att ta sig ut i vattnet. Denna vik är också en storfavorit bland vindsurfare och skärsurfare.

Flera av Dahabs berömda dykplatser är också utmärkta för snorkling.

Några av de bästa platser för snorkling i Dahab är:

* The Blue Hole, norr om Dahab, är extremt berömd bland sportdykare, och erbjuder fantastisk snorkling i lugna vatten innanför ”hålet”. Lätt åtkomst från land via en väg som skär genom korall platån.
* Eel Garden är också ett trevligt ställe för snorkling längs kusten.
* The Canyon, en annan berömd dykplats som också erbjuder bra snorkling.

På alla hotell och i de flesta av Dahabs camper kan du hyra snorklings utrustning och anordna guidade och icke-guidad snorklings resor till de bästa platserna i området. Om ni reser med barn erbjuder de också ofta professionella guider som kan lära barnen hur man använder snorkel, mask och fenor, för en upplevelse de aldrig kommer att glömma.

Dahab

Allt om Egypten på Facebook

Otroligt trist. ... Se merSe mindre

Durrell's Villa Ambron was demolished yesterday.. The systematic erasure of Alexandria heritage and unique history continues.. very soon nothing will remain to tell the story of this city's 19th and 2...

Se i Facebook

Medelhavsmuseet... ... Se merSe mindre

Vernissage: Mötet med Nilen - fotografier av Göran Schildt

september 21, 2017, 5:00e m - september 21, 2017, 8:00e m

Välkommen till invigningen av utställningen "Mötet med Nilen" med fotografier av Göran Schildt. Det bjuds på egyptiska förfriskningar och tilltugg. Fri entré - alla välkomna! När: 21 septemb...

Se i Facebook

Anordnar du ngr kryssningar på Nilen från Luxor? ... Se merSe mindre

Se i Facebook

3 thoughts on “Snorkling i Dahab

  1. Hej!

    Vi ska åka till Mercure Bay View Dahab Resort i Dahab som ligger precis vid korallrevet och undrar om du vet om det är värt att ta med sig egen snorkelutrustning eller om det är billigt att hyra det på hotellet?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *