Snorkling i Dahab

  Dahab är indelat i två områden, båda med mycket olika karaktärer. Assalah i norr, är hjärtat i staden med sin strand promenad och alla restauranger, barer och dykcentra som […]

 

Dahab är indelat i två områden, båda med mycket olika karaktärer. Assalah i norr, är hjärtat i staden med sin strand promenad och alla restauranger, barer och dykcentra som ligger längs stranden. I Dahab ligger revet alldeles utanför stranden, men det kan vara lite knepigt att nå revkanten om vågorna ligger på så du måste vara försiktig. Söder om staden ligger den stora viken med sandstränder och här är det mycket enkelt att ta sig ut i vattnet. Denna vik är också en storfavorit bland vindsurfare och skärsurfare.

Flera av Dahabs berömda dykplatser är också utmärkta för snorkling.

Några av de bästa platser för snorkling i Dahab är:

* The Blue Hole, norr om Dahab, är extremt berömd bland sportdykare, och erbjuder fantastisk snorkling i lugna vatten innanför ”hålet”. Lätt åtkomst från land via en väg som skär genom korall platån.
* Eel Garden är också ett trevligt ställe för snorkling längs kusten.
* The Canyon, en annan berömd dykplats som också erbjuder bra snorkling.

På alla hotell och i de flesta av Dahabs camper kan du hyra snorklings utrustning och anordna guidade och icke-guidad snorklings resor till de bästa platserna i området. Om ni reser med barn erbjuder de också ofta professionella guider som kan lära barnen hur man använder snorkel, mask och fenor, för en upplevelse de aldrig kommer att glömma.

Dahab

[custom-facebook-feed]

Fråga oss om resor till Egypten

Kommentar

Etiketter: