Utflykter och Aktiviteter

Print Friendly


Dahab, den ”Gyllene” staden, är ett viktigt centrum för Sinais lokala beduin stammar, som är de bästa öknen guider du kan hitta! I staden finns ett oändligt utbud av utflykter till den omgivande och hisnande bergsöken som omger Dahab.

Natursafaris / Vandring

Bara några kilometer bort, ligger den vackra nationalparken Abu Galum – Som skapats för att bevara de olika ekosystem som är unika för orådet runt Aqabaviken.

Abu Galum är ett av de mest pittoreska områdena runt Röda havet. Höga berg, smala slingrande wadis (uttorkade flodådror), kustnära sanddyner, upphöjda platåer och lämningar av fossila korallrev, gör detta området till en fantastisk plats för imponerande naturvandringar. Tillsammans med beduinerna i området annordnas utfärder till parken med kameler och jeepar till modesta priser.

Det finns många sätt att upptäcka det vackra ökenlandskapet på. Vare sig du väljer kamel, lastbil eller jeep, så erbjuder dessa öken safaris och utflykter oförglömliga äventyr, som garanterat ger oerhörda naturupplevelser. Fotvandringar i öknen är ligger inom räckhåll för alla, förutsatt att du går med erfarna beduin guider och följer deras råd.

Klättring

Hos Sinai Climbers, som du hittar på Bedouin Moon Hotel i Assala, erbjuds klättringar i de omgivande bergslandskapet. De båda ägarna har erfarenhet och kunskaper att undervisa i klättring och all utrustning tip-top och har importeras från Europa. Här erbjuds tex en en-dagars kurs: vid slutet av dagen, kommer du att ges möjligheten att klättra upp för en en 60 meter hög bergssida för att sedan firas ned. Här finns också mer utmanande klättringsmöjligheter för mer erfarna klättrare.

Dahab

 

Allt om Egypten på Facebook

Otroligt trist. ... Se merSe mindre

Durrell's Villa Ambron was demolished yesterday.. The systematic erasure of Alexandria heritage and unique history continues.. very soon nothing will remain to tell the story of this city's 19th and 2...

Se i Facebook

Medelhavsmuseet... ... Se merSe mindre

Vernissage: Mötet med Nilen - fotografier av Göran Schildt

september 21, 2017, 5:00e m - september 21, 2017, 8:00e m

Välkommen till invigningen av utställningen "Mötet med Nilen" med fotografier av Göran Schildt. Det bjuds på egyptiska förfriskningar och tilltugg. Fri entré - alla välkomna! När: 21 septemb...

Se i Facebook

Anordnar du ngr kryssningar på Nilen från Luxor? ... Se merSe mindre

Se i Facebook

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *