Utflykter och Aktiviteter

Dahab, den ”Gyllene” staden, är ett viktigt centrum för Sinais lokala beduin stammar, som är de bästa öknen guider du kan hitta! I staden finns ett oändligt utbud av utflykter […]


Dahab, den ”Gyllene” staden, är ett viktigt centrum för Sinais lokala beduin stammar, som är de bästa öknen guider du kan hitta! I staden finns ett oändligt utbud av utflykter till den omgivande och hisnande bergsöken som omger Dahab.

Natursafaris / Vandring

Bara några kilometer bort, ligger den vackra nationalparken Abu Galum – Som skapats för att bevara de olika ekosystem som är unika för orådet runt Aqabaviken.

Abu Galum är ett av de mest pittoreska områdena runt Röda havet. Höga berg, smala slingrande wadis (uttorkade flodådror), kustnära sanddyner, upphöjda platåer och lämningar av fossila korallrev, gör detta området till en fantastisk plats för imponerande naturvandringar. Tillsammans med beduinerna i området annordnas utfärder till parken med kameler och jeepar till modesta priser.

Det finns många sätt att upptäcka det vackra ökenlandskapet på. Vare sig du väljer kamel, lastbil eller jeep, så erbjuder dessa öken safaris och utflykter oförglömliga äventyr, som garanterat ger oerhörda naturupplevelser. Fotvandringar i öknen är ligger inom räckhåll för alla, förutsatt att du går med erfarna beduin guider och följer deras råd.

Klättring

Hos Sinai Climbers, som du hittar på Bedouin Moon Hotel i Assala, erbjuds klättringar i de omgivande bergslandskapet. De båda ägarna har erfarenhet och kunskaper att undervisa i klättring och all utrustning tip-top och har importeras från Europa. Här erbjuds tex en en-dagars kurs: vid slutet av dagen, kommer du att ges möjligheten att klättra upp för en en 60 meter hög bergssida för att sedan firas ned. Här finns också mer utmanande klättringsmöjligheter för mer erfarna klättrare.

Dahab

 
[custom-facebook-feed]

Fråga oss om resor till Egypten

Kommentar

Etiketter: