Praktiskt om Siwaoasen

Siwaoasen är den egyptiska oas som närmast gränsar till grannlandet Libyen. Under romartiden användes oasen som en plats för landsförvisning. Siwa är känt runt om i Egypten för sina goda dadlar och […]

Siwaoasen är den egyptiska oas som närmast gränsar till grannlandet Libyen. Under romartiden användes oasen som en plats för landsförvisning. Siwa är känt runt om i Egypten för sina goda dadlar och höga kvalitet på oliver och olivolja.

Här är några tips Siwa tips:

– Tillstånd: du måste ha tillstånd för att resa från Siwa till Bahriyaoasen eller ut i öknen kring Siwa. Somliga lokalguider kan ordna de tillstånd som behövs.Tillstånden gäller endast för en dag, så resor med övernattning är inte alltid tillåtet.

– Mat: förutom hotell-restaurangerna i Siwaoasen, kan de flesta restauranger och kaféer i stan erbjuda besökare det sedvanliga utbudet av traditionella rätter som kebab, sallader och kött- och kyckling rätter. De flesta av dessa små restauranger ligger runt Shali eller i närheten.

– Siwatraditioner: Siwaborna är mycket stolta över sina traditioner och därför mycket måna om dem. Kroppskontakt mellan kvinnor och män undanbeds. Det är också lämpligt att klä sig ”anständigt”.

Sandbad: Varför inte ta ett sandbad och grävas upp till halsen i den heta ökensanden? Låter skrämmande? Jo det är faktiskt väldigt läkande och är känd för att ge lindring från artrit och reumatism. behandlingarna sker under de varma sommarmånaderna.

– Den bästa tiden på året att besöka Siwa är antingen på våren eller hösten eftersom det är mycket kallt på vintern och varmt på sommaren.

– Om du råkar vara i Siwa under oktober, missa inte den traditionella skördefesten som varar i tre dagar.

– I Siwa kan du använda dina egna telefonnummer genom att aktivera roaming tjänsten. Alternativt kan du köpa en lokal mobil-linje från någon av de egyptiska teleoperatörerna.

– Bankkontor och bankomat finns i Siwa.

– Hälsobad i källor: I Siwa hittar du t ex den heta Bir Kighar källan. Temperaturen på det mineral- och mycket svavelhaltiga vattnet i källan ligger runt 67 C. Studier har visat att dessa källor hjälper vid i behandlingar av hudsjukdomar som psoriasis, matsmältningsproblem och reumatiska sjukdomar.

– Mountain of the Dead: Vid norra änden av Siwa hittar du Gabal el-Mawta, en liten kulle med vackert målade klippgravar som går tillbaka till den 26: e dynastin. De mest kända gravarna på denna plats är Si Amuns grav, Krokodil-graven, och graven över Ni Ber Baghouti.

– Gebel Dakrour: 3 km sydost från Siwa ligger Dakrour berget.

Fakta om: Siwa Oasis
Siwa Yta: 1050 km ²

Befolkning: 23000

Riktnummer: 46

Äldsta fotavtryck:> 3 miljoner år

Avstånd till Kairo: 627 km

Avstånd till Marsa Matrouh: 360 km

 Läs mer om Siwa:

 Läs mer om Oaserna i Västra öknen

Fråga oss om resor till Egypten

Kommentar

Etiketter: