Se&Göra i Marsa Alam

Print Friendly, PDF & Email

Marsa Alam i sig är föga mer än en T-korsning där vägen från Edfu möter kustvägen.Strax söder om korsningen är en blygsam samling av butiker, ett apotek, en telefon-central och en livlig marknad. Kusten i söder och Norr är full med lyxiga resort-hotell.

Dykning och snorkling och ökenutflykter i absolut världsklass är de huvudsakliga aktiviteterna runt Marsa Alam och det säger inte litet det. Och du kan även prova på mängder av vattenaktiviteter – som Kitelygning (Drakflygning) eller simma med delfiner och sköldpaddor till exempel.

Vill du kan du även bege dig till El Quseir, en riktigt gammal stad utmed Rödahavskusten. Härifrån gick tidigare pilgrimsfärderna till Mecka och i hamnen var det fullt av fiskebåtar.

Idag är Quseir en lite lugnare större stad och beger du dig hit får du en inblick i hur folk lever i Egypten idag. El Quseirs hamn består idag av en lugn och stilla strand med små cafeér utmed vattenbrynet där du kan stannar till och njuta av vågorna under utflykten.

Vill du göra en längre utflykt, så går det även att bege sig till Luxor och Konungarnas Dal (räkna med minst två heldagar inkl en övernattning i Luxor.

Lämna gärna en kommentar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *