Historiska Winter Palace Hotel

Print Friendly

Byggt 1886 är detta klassiska hotell fortfarande präglat av aristokratisk ”old time feeling”. Det byggdes för europeisk överklass som vid den här tiden vallfärdade till Egypten för att se på lämningarna efter det gamla Egypten. Det var också här, via anslagstavlan i lobbyn som gästerna på hotellet blev de första att höra talas om Howard Carters stora upptäkt. -Tutankamons orörda grav!

Den kända egyptologen bodde på hotellet då han gjorde sin upptäkt 1922 och återkom hit många gånger före sin död.

Exteriören är byggt som ett fashionabelt kontinentalt artonhundratals hotell. Den stora trappan leder upp till entrén är elegant och pampig, värdig en ”Grand Entré”!
När du kommer in i lobbyn, möts du av en blandning av Victoriansk design med Orientaliska inslag samt av pelare med baroquemotiv.

Golven är lagda med typiskt ornamentala kakel vanliga i mellanöstern. Trappan som leder upp till de övre våningarna är monumental och dominerar lobbyn, vars atmosfär är dämpad, och exklusiva arbeten i järn och två stora kandelabrar skapar en kontinental och Victoriansk ´air´. Varje rum är olikt det andra, med höga tak och Egyptisk dekor, samt varsamt möblerat. Liksom sitt ”syster-hotell” the Old Cataract, drivs numer detta 5-stjärniga hotell av den internationella hotellkedjan Sofitel.

Allt om Egypten på Facebook

Några bilder från resan till Fayum mars 2017😊låt er som kikar in på denna sida inspireras 😊 ... Se merSe mindre

Se i Facebook

Nilen <3

... Se merSe mindre

Se i Facebook

Anordnar du ngr kryssningar på Nilen från Luxor? ... Se merSe mindre

Se i Facebook

Det är denna guide från Egypten jag letar efter. Vet du hur jag på ngt sätt ska kunna få tag i honom. Han är frilansare... ... Se merSe mindre

Se i Facebook

Min kvällslekyr; och boktips. ... Se merSe mindre

Se i Facebook