Historiska Winter Palace Hotel

Print Friendly

Byggt 1886 är detta klassiska hotell fortfarande präglat av aristokratisk ”old time feeling”. Det byggdes för europeisk överklass som vid den här tiden vallfärdade till Egypten för att se på lämningarna efter det gamla Egypten. Det var också här, via anslagstavlan i lobbyn som gästerna på hotellet blev de första att höra talas om Howard Carters stora upptäkt. -Tutankamons orörda grav!

Den kända egyptologen bodde på hotellet då han gjorde sin upptäkt 1922 och återkom hit många gånger före sin död.

Exteriören är byggt som ett fashionabelt kontinentalt artonhundratals hotell. Den stora trappan leder upp till entrén är elegant och pampig, värdig en ”Grand Entré”!
När du kommer in i lobbyn, möts du av en blandning av Victoriansk design med Orientaliska inslag samt av pelare med baroquemotiv.

Golven är lagda med typiskt ornamentala kakel vanliga i mellanöstern. Trappan som leder upp till de övre våningarna är monumental och dominerar lobbyn, vars atmosfär är dämpad, och exklusiva arbeten i järn och två stora kandelabrar skapar en kontinental och Victoriansk ´air´. Varje rum är olikt det andra, med höga tak och Egyptisk dekor, samt varsamt möblerat. Liksom sitt ”syster-hotell” the Old Cataract, drivs numer detta 5-stjärniga hotell av den internationella hotellkedjan Sofitel.

Allt om Egypten på Facebook

Otroligt trist. ... Se merSe mindre

Durrell's Villa Ambron was demolished yesterday.. The systematic erasure of Alexandria heritage and unique history continues.. very soon nothing will remain to tell the story of this city's 19th and 2...

Se i Facebook

Medelhavsmuseet... ... Se merSe mindre

Vernissage: Mötet med Nilen - fotografier av Göran Schildt

september 21, 2017, 5:00e m - september 21, 2017, 8:00e m

Välkommen till invigningen av utställningen "Mötet med Nilen" med fotografier av Göran Schildt. Det bjuds på egyptiska förfriskningar och tilltugg. Fri entré - alla välkomna! När: 21 septemb...

Se i Facebook

Anordnar du ngr kryssningar på Nilen från Luxor? ... Se merSe mindre

Se i Facebook