Shopping i Luxor

Det finns mycket att köpa i Luxor och särskilt silverföremål är prisvärda i Luxor. Och här kan du hitta riktiga fynd på tillexempel servett-ringar i hamrat silver mm, så det är inte bara smycken som säljs. I Luxor har det även sedan faraonsk tid brutits alabaster, något som forfarande görs i bergen som omger Konungarnas Dal. Du kan hitta mycket vackra alabasterskålar, -vaser och -ljustakar mm.
Naturligtvis tillverkas det även många statyer och andra souvenirer i alabaster, vars kvalitet varierar, så det är bättre att se sig omkring innan de köper.

Av sovenirerna i Alabaster är det nog den Egyptiska Kattgudinnan Bastet som är mest populär.
I Luxor kan du även hitta lokala keramik föremål om du har tur. Främst är det vackra fat och ugnsformar som säljs billigt på en del ställen i staden.

Glöm inte att kontanter är ett måste, vart du än går, då mycket få affärer tar kreditkort, så se till att du har gott om kontanter!

Det finns flera uttagsautomater i Luxor som är kopplade till Cirrus. Detta innebär att du kan ta ut kontanter från de vanligaste kreditkorten, men även från ett vanligt maestro-kopplat uttagskort!

Bankomaterna ligger efter strandpromenaden norr och söder om The Winter Palace Hotel.

 • Guide till Luxor
 • Allt om Egypten på Facebook

  Unable to display Facebook posts.
  Show error

  Error: Unsupported get request. Object with ID '9994097941' does not exist, cannot be loaded due to missing permissions, or does not support this operation. Please read the Graph API documentation at https://developers.facebook.com/docs/graph-api
  Type: GraphMethodException
  Code: 100
  Subcode: 33
  Please refer to our Error Message Reference.

  Lämna gärna en kommentar

  Kommentera

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *