Shopping i Luxor

Print Friendly

 

Det finns mycket att köpa i Luxor och särskilt silverföremål är prisvärda i Luxor. Och här kan du hitta riktiga fynd på tillexempel servett-ringar i hamrat silver mm, så det är inte bara smycken som säljs. I Luxor har det även sedan faraonsk tid brutits alabaster, något som forfarande görs i bergen som omger Konungarnas Dal. Du kan hitta mycket vackra alabasterskålar, -vaser och -ljustakar mm.
Naturligtvis tillverkas det även många statyer och andra souvenirer i alabaster, vars kvalitet varierar, så det är bättre att se sig omkring innan de köper.

Av sovenirerna i Alabaster är det nog den Egyptiska Kattgudinnan Bastet som är mest populär.
I Luxor kan du även hitta lokala keramik föremål om du har tur. Främst är det vackra fat och ugnsformar som säljs billigt på en del ställen i staden.

Glöm inte att kontanter är ett måste, vart du än går, då mycket få affärer tar kreditkort, så se till att du har gott om kontanter!

Det finns flera uttagsautomater i Luxor som är kopplade till Cirrus. Detta innebär att du kan ta ut kontanter från de vanligaste kreditkorten, men även från ett vanligt maestro-kopplat uttagskort!

Bankomaterna ligger efter strandpromenaden norr och söder om The Winter Palace Hotel.

 • Guide till Luxor
 • Allt om Egypten på Facebook

  Otroligt trist. ... Se merSe mindre

  Durrell's Villa Ambron was demolished yesterday.. The systematic erasure of Alexandria heritage and unique history continues.. very soon nothing will remain to tell the story of this city's 19th and 2...

  Se i Facebook

  Medelhavsmuseet... ... Se merSe mindre

  Vernissage: Mötet med Nilen - fotografier av Göran Schildt

  september 21, 2017, 5:00e m - september 21, 2017, 8:00e m

  Välkommen till invigningen av utställningen "Mötet med Nilen" med fotografier av Göran Schildt. Det bjuds på egyptiska förfriskningar och tilltugg. Fri entré - alla välkomna! När: 21 septemb...

  Se i Facebook

  Anordnar du ngr kryssningar på Nilen från Luxor? ... Se merSe mindre

  Se i Facebook

  Kommentera

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *