Shopping i Luxor

Print Friendly, PDF & Email

Det finns mycket att köpa i Luxor och särskilt silverföremål är prisvärda i Luxor. Och här kan du hitta riktiga fynd på tillexempel servett-ringar i hamrat silver mm, så det är inte bara smycken som säljs. I Luxor har det även sedan faraonsk tid brutits alabaster, något som forfarande görs i bergen som omger Konungarnas Dal. Du kan hitta mycket vackra alabasterskålar, -vaser och -ljustakar mm.
Naturligtvis tillverkas det även många statyer och andra souvenirer i alabaster, vars kvalitet varierar, så det är bättre att se sig omkring innan de köper.

Av sovenirerna i Alabaster är det nog den Egyptiska Kattgudinnan Bastet som är mest populär.
I Luxor kan du även hitta lokala keramik föremål om du har tur. Främst är det vackra fat och ugnsformar som säljs billigt på en del ställen i staden.

Glöm inte att kontanter är ett måste, vart du än går, då mycket få affärer tar kreditkort, så se till att du har gott om kontanter!

Det finns flera uttagsautomater i Luxor som är kopplade till Cirrus. Detta innebär att du kan ta ut kontanter från de vanligaste kreditkorten, men även från ett vanligt maestro-kopplat uttagskort!

Bankomaterna ligger efter strandpromenaden norr och söder om The Winter Palace Hotel.

 • Guide till Luxor
 • Allt om Egypten på Facebook

  Lite sockersött men.. ärligt berättat. Ni måste bara komma dit någon gång!!! #Siwaoasen <3 ... Se merSe mindre

  Se i Facebook

  Lämna gärna en kommentar

  Kommentera

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *