Visum till Egypten

egypt visa 500x357

Vanligt turistvisum kan fås från egyptiska konsulat utomlands.

För Skandinavier liksom alla andra EU-medborgare, utfärdas turistvisum även vid ankomsten till Kairo, Luxor och
Hurghadas flygplatser, vilket också är billigare än att få visat genom ett konsulat innan avresan, men ha i åtanke att viseringar som utfärdas på flygplatsen endast är giltiga under en månad.

Du kan inte få turistvisum vid  gränsövergångarna mot Israel, Sudan eller i hamnstaden Nuweiba (där du endast kan få ett kortare visum som endast gäller i södra Sinai .

Kostnaden för visum varierar beroende på din nationalitet. Men ett standard turistvisa för EUmedborgare vid ankomst kostar i dgasläget 15 $ USD.

Om du inte har något emot att enbart besöka södra  Sinai, kan du få ett särskilt Sinai visum (gratis) i Taba vid den israelisk-egyptiska gränsen. Detta visum gäller endast fjorton dagar , och begränsar dig till Aqaba kusten från Taba ner till Sharm el-Sheikh, samt till närområdet kring S:ta Katarina Klostret, Observera att det INTE är giltigt för Ras Mohammed, bergen runt S:ta Katarina (med undantag för Sinai berg), eller någon annan del av Egypten. Detta visum kan heller inte förlängas.

Lämna gärna en kommentar

2 kommentarer:

  1. Hej
    Vi är 5 peroner som ska åka från Göteborg till Hurghada då undrar jag om man får visum på flygplatsen när man anländer i Hurghda eller måste man får det i Sverige?
    // turist

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *