Egypten Tull och Visumregler

 

Tull och Visum regler i Egypten

För att undvika problem när du kommer till eller lämnar egypten kan det vara bra att känna till om de egyptiska tullreglerna.
Enligt egyptisk lag är det inte tillåtet att importera mer än 200 cigaretter (eller 25cigarrer, eller 200 g av tobak) och 2 liter alkohol. Det är också olagligt att ta med narkotika och skjutvapen (och råbomull….;-)

Det är även olagligt att föra ut narkotikaklassade läkemedel, skjutvapen och råbomull.

Lokalt köpt guld och silver kan föras ut för personligt bruk eller i små mängder.

Här hittar du information om Tax-free i Egypten där du kan handla när du landat i Hughada Sharm eller i Kairo:

Praktiska resetips:

För inspiration:

Våra Onlineguider till Egyptens städer och orter:

Sponsored Links

Fråga oss om resor till Egypten

Kommentar

33 thoughts on “Egypten Tull och Visumregler

  • Hej, Tack för beröm 🙂
   Du får ta med dig snus till egypten och det är samma gräns som gäller som för övriga tobaksvaror: 200g. // Johannes

 1. Hej, jag bor i Fakous, Egypten och saknar lite saker från Sverige. Vet Du om man får skicka per post från Sverige till Egypten godis, kryddor, konserver. Posten och Tullen i Sverige ger klartecken till detta, det är vad tullen i Egypten godkänner som jag undrar över.

  Hälsningar BM

  • Hej. Det går att skicka från Sverige. Oftast får man dock hämta ut det i Kairo på centrala postkontoret vid Ataba. Det kommer att läggas skatt på det mesta som sänds. Jag fick t ex några paket fröer skickade för en tid (10 stycken) sedan och det kostade 50 LE.

 2. Hej
  jag ska åka till Egypten de närmaste dagarna har inte fått bra svar om vad jag får ta med när det gäller typ mat, i detta fall te och hälsokost alt näringspulver, vad vet du?

  MVH LA

  • Hej Lena, Har inte sett någon fråga från dig. Vad är det du vill ta med. Alkohol för eget bruk? Tobak? Något annat?

 3. Hej!

  Jag ska åka till Hurghada i slutet av månaden, och undrar vad åldersgränsen är för att ta in alkohol i Egypten samt köpa på Tax-Free där.

  Mvh Philip.

 4. Hej!
  Jag och min syster ska åka till Hurghada i April 2veckor och undrar lite om det är värt att köpa alkohol på Arlanda innan avresa eller om man kan köpa det på flygplatsen när man landar?
  Har hört att man inte kan köpa alkohol 24h efter man landat, stämmer detta?
  Hur mycket alkohol får man köpa om jag köper från Arlanda och ska till Egypten?
  Vart kan man köpa alkohol i Hurghanda?
  MVH Therese

 5. Ska till Egypten nästa vecka, min fråga är; Får man ta med sig vin till Egypten? Typ en 3 liters box, ligger i mitt incheckade bagage.

 6. Hej!
  Vi skall till Hurghada efter påsk. Då vår dotter är glutenintolerant och veteallergiker vill vi ta med lite egen mat till henne. Det blir bröd, knäckebröd, mjukost, proteinpulver osv. Får man ta in det i landet? Behövs intyg från någon som styrker att hon behöver ha med detta?

 7. Hej!

  Hur många liter starksprit får man köpa på taxfreen på planet när man åker till Egypten per person?

 8. JAg tänkte ta med 2 olika sorters glassmaskiner, en för mjukglass och en för hårdglass, och ge som bröllopspresent. KAn det vara problematiskt att ta med ny elektronik av dessa slag?

 9. Hej,

  Jag undrar vad som krävs för att få ta in narkotikaklassade läkemedel in i egypten,? Ska åka dit snart så behöver veta men ambassaderna verkar inte så snabba på att svara. Man googlar runt och hittar så olika info nån säger att man inte alls kommer in trots läkarintyg o nån annan säger att de är inga problem, va stämmer?

  • Hej Ann-Sofie,
   Tack för frågan!
   Ni kommer inte få problem med medicinen om ni tar med den förskrivna dosen för vistelsen (”eget buk”). Är ni oroliga så ta även med ”förpackningen” där er sons namn, förskrivande läkare och rekommenderad dosering framgår. Återkom gärna om ni har följdfrågor. // Johannes Lundin. (Egyptenguiden).

 10. Hejsan!
  Ska till Hurghada och fick en förfrågan om att ta med en förpackning proteinpulver på ca 2,3 kg. Är det okej att föra in det i landet? Måste jag placera det i incheckade bagaget eller kan jag ha det i handbagaget om jag får ta med det ini landet?
  Med vänlig hälsning, Sophia

 11. Hej!
  Åker till Egypten i mars. Behöver ta med cellgifter och morfinpreparat, för eget bruk givetvis. Kommer det bli ett problem? Hur gör jag för att undvika problem i tullen.

 12. Hej Åker till Hurgada i morgon och har kraftiga nervsmärtor som jag tar CBD-Olja framtaget av Industri hampa. K an jag ta det in i landet i Egypten ? Utan dessa droppar som är till eget bruk har jag konstant smärta. Snälla Svara så fort ni kan. Ringt Tullen i Sverige de kan inte ge mig något svar. Ringt Egyptiska Ambasaden de svarar inte.

 13. Hej, Tack för en bra sida! Vi ska resa till Egypten och tar med oss påslakan, kuddar och täcken, gardiner och lite andra husgerådssaker, inga mängder, men tillräckligt för att möblera en lägenhet. Nu blev vi fundersamma på om det är tull på att ta med textilier och bomullsvaror?

  • Hej Therese
   Tack för fin respons!
   Det finns restriktioner för ”bomull” men jag har alltid uppfattat det som råbommul. Textilier för egen användning kan jag inte se några hinder för. Med det sagt: ”för egen användning” brukar räknas det man själv (och anhöriga) kan få med på flyget – Hur det ser ut om bohaget skickas vet jag inte – min erfarenhet är dock att det brukar gå bra – sänds det hela med konteinerlast (till Alex t.ex) brukar fraktbolaget upplysa om eventuella tullar. Det går även att sända paket via postkontoren – och där brukar det bli lite struligare när man hämtar ut ”varorna” och ofta blir det lite skatt på det mesta, men det är aldrig några större summor att tala om. Lycka till och hälsa mitt underbara egypten att jag kommer snart.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Translate »