Egypten Tull och Visumregler

taxfree egypten

Tull och Visum regler i Egypten

För att undvika problem när du kommer till eller lämnar egypten kan det vara bra att känna till om de egyptiska tullreglerna.
Enligt egyptisk lag är det inte tillåtet att importera mer än 200 cigaretter (eller 25cigarrer, eller 200 g av tobak) och 2 liter alkohol. Det är också olagligt att ta med narkotika och skjutvapen (och råbomull….;-)

Det är även olagligt att föra ut narkotikaklassade läkemedel, skjutvapen och råbomull. Lokalt köpt guld och silver kan föras ut för personligt bruk eller i små mängder.

Här hittar du information om Tax-free i Egypten där du kan handla när du landat i Hughada Sharm eller i Kairo:

Lämna gärna en kommentar

24 kommentarer:

  1. Hej, Tack för beröm 🙂
   Du får ta med dig snus till egypten och det är samma gräns som gäller som för övriga tobaksvaror: 200g. // Johannes

 1. Hej, jag bor i Fakous, Egypten och saknar lite saker från Sverige. Vet Du om man får skicka per post från Sverige till Egypten godis, kryddor, konserver. Posten och Tullen i Sverige ger klartecken till detta, det är vad tullen i Egypten godkänner som jag undrar över.

  Hälsningar BM

  1. Hej. Det går att skicka från Sverige. Oftast får man dock hämta ut det i Kairo på centrala postkontoret vid Ataba. Det kommer att läggas skatt på det mesta som sänds. Jag fick t ex några paket fröer skickade för en tid (10 stycken) sedan och det kostade 50 LE.

 2. Hej
  jag ska åka till Egypten de närmaste dagarna har inte fått bra svar om vad jag får ta med när det gäller typ mat, i detta fall te och hälsokost alt näringspulver, vad vet du?

  MVH LA

  1. Hej Lena, Har inte sett någon fråga från dig. Vad är det du vill ta med. Alkohol för eget bruk? Tobak? Något annat?

 3. Hej!

  Jag ska åka till Hurghada i slutet av månaden, och undrar vad åldersgränsen är för att ta in alkohol i Egypten samt köpa på Tax-Free där.

  Mvh Philip.

 4. Hej!
  Jag och min syster ska åka till Hurghada i April 2veckor och undrar lite om det är värt att köpa alkohol på Arlanda innan avresa eller om man kan köpa det på flygplatsen när man landar?
  Har hört att man inte kan köpa alkohol 24h efter man landat, stämmer detta?
  Hur mycket alkohol får man köpa om jag köper från Arlanda och ska till Egypten?
  Vart kan man köpa alkohol i Hurghanda?
  MVH Therese

 5. Ska till Egypten nästa vecka, min fråga är; Får man ta med sig vin till Egypten? Typ en 3 liters box, ligger i mitt incheckade bagage.

 6. Hej!
  Vi skall till Hurghada efter påsk. Då vår dotter är glutenintolerant och veteallergiker vill vi ta med lite egen mat till henne. Det blir bröd, knäckebröd, mjukost, proteinpulver osv. Får man ta in det i landet? Behövs intyg från någon som styrker att hon behöver ha med detta?

 7. Hej!

  Hur många liter starksprit får man köpa på taxfreen på planet när man åker till Egypten per person?

 8. JAg tänkte ta med 2 olika sorters glassmaskiner, en för mjukglass och en för hårdglass, och ge som bröllopspresent. KAn det vara problematiskt att ta med ny elektronik av dessa slag?

 9. Hej,

  Jag undrar vad som krävs för att få ta in narkotikaklassade läkemedel in i egypten,? Ska åka dit snart så behöver veta men ambassaderna verkar inte så snabba på att svara. Man googlar runt och hittar så olika info nån säger att man inte alls kommer in trots läkarintyg o nån annan säger att de är inga problem, va stämmer?

  1. Hej Ann-Sofie,
   Tack för frågan!
   Ni kommer inte få problem med medicinen om ni tar med den förskrivna dosen för vistelsen (“eget buk”). Är ni oroliga så ta även med “förpackningen” där er sons namn, förskrivande läkare och rekommenderad dosering framgår. Återkom gärna om ni har följdfrågor. // Johannes Lundin. (Egyptenguiden).

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *