Kan man resa med barn i Egypten? Absolut!

Egypten är ett väldigt barnvänligt land, och att ha barn med sig på en resa är ett bra sätt att få kontakt med vanliga

Johannes Lundin. Jag bor i Luxor och skräddarsyr individuella reseprogram till hela egypten. Läs mer om våra utflyktsprogram Klicka här!

egyptier. Många av de aktiviteter som finns passar ofta alldeles utmärkt även för barn, både templen och pyramiderna är spännande utflykter men även fellucka seglingar på Nilen är spännande för alla sjörövar-ungar!

Bortsett från alla fantastiska monument så finns ju också de alltid lika populära kamel och häst ritterna, eller varför inte se Luxor på en åsnerygg? Snorklings utfärder är naturligtvis även de lika spännande för barn som för vuxna. Över huvudtaget så lämpar sig Egypten väl för familjer som vill kunna göra saker tillsammans och där alla medlemmar får ut något spännande och intressant av det. Till detta kommer att Egyptierna är mycket barnkära vilket gör det både spännande och roligt att resa runt i egypten med barn.

Barn och Säkerhet

Det finns dock några saker att tänka på när man reser till Egypten med barn, och det är att barnsäkerhets-tänket i det närmaste är obefintligt. T ex finns absolut inte barnstolar att tillgå i de flesta taxi eller ens i hyrbilar och mikrobussar av alla de slag. Dessutom kan du inte förvänta dig att Felluckor och andra båtoperatörer har barnflytvästar att tillgå. (om de ens har flytvästar att tillgå) Om du inte kan riskera att vara utan detta så är ett råd att ta med dessa själv hemifrån.

En annan potentiell risk är naturligtvis magåkommor trots att de numer är betydligt mer sällsynta och oftast snällare än vad ryktena hävdar. Dock kan det vara bra för en barnfamilj att tänka på att barn lättare torkar ut vid diareér än vad
vuxna gör, och att det därför är ännu viktigare att barn får i sig bra med vätska om de blir sjuka, och att ni fortsätter att ge dem vatten, även om de får upp det gång på gång. Ett bra tips kan vara att förse sig med vätskeersättnings pulver. Detta kan du köpa på alla apotek i Egypten (fråga efter Rehydran), dessa kostar oftast runt tio kronor för ett paket med sex påsar. De kan se till att en dålig mage inte försämras till något ännu värre. Rör ut ett paket i 200ml flaskvatten och fortsätt att ge detta tills diareén har gått över.

Nappflaskor finns att köpa i varje apotek, och det är lätt att hitta blöjor i de flesta supermarkets och barnpassning finns ofta att tillgå på de bättre hotellen.

 

Fråga oss om resor till Egypten

Kommentar