Resa till Silsila och Aswan

SR om Silsila:   Pris för resan: Från Kairo: 13.500 SEK   Program: 21 Februari 2016: Vi träffas i Kairo och beger oss söderöver med flyg till Luxor varifrån vi […]

SR om Silsila:

Arkeologiska Teamel i Gabel Silsila som vi besöker

Delar av det arkeologiska teamet i Gabel Silsila som vi besöker

 

Pris för resan: Från Kairo: 13.500 SEK

 

Vår Dahabeyya

Vår Dahabeyya

Program:

21 Februari 2016:

Vi träffas i Kairo och beger oss söderöver med flyg till Luxor varifrån vi tar vi oss till Edfu vid Nilens strand och embarkerar vår ’Dahabiya’ en segelfarkost med rötterna i 1800-talets resande men som nu rustats till ett flytande hotell med 8 hytter – ombord blir vi väl omhändertagna av personalen om 11 personer, som sköter allt från segling till städning under vår resa, inkl. matlagning och servering. Lunch och Middag ombord.

 

22 Februari:

Den 22 Februari lyser solen rakt in i templet - en mycket speciell händelse du inte bör missa

Den 22 Februari lyser solen rakt in i templet – en mycket speciell händelse du inte bör missa

(Förmiddag: Möjlighet ges här för den som vill att besöka det väldiga Abu Simbeltemplet under denna mycket speciella dag då solen lyser rakt in i templets allra heligaste något som sker endast två ggr/år: På Ramses II:s födelsedag och på hans kröningsdag. Denna utflykt är frivillig och inte inkluderad i priset

Eftermiddag: Vi kastar loss från Nilstranden och seglar upp för Nilen och lägger i kvällningen till längsmed arkeologernas Dahabiya vid Gebel El Silsila.

Under kvällen, under stjärnhimlen, får vi en introduktion till de pågående utgrävningarna innan vi kryper till kojs.

Frukost/Lunch/Middag

 

Arkeologiska Teamel i Gabel Silsila

Arkeologiska Teamel i Gabel Silsila

 

Den 23 Februari, besöker vi själva utgrävningarna i Silsila under ledning av chéfarkeolog dr. Maria Nilsson. På kvällen bjuder vi över det arkeologiska teamet till vårt däck för en middag och samkväm.

 

Frukost/Lunch/Middag

 

Edfutemplet

Edfutemplet

Under eftermiddagen 23 Februari finns även möjlighet att besök det fantastiska och ytterst välbevarade templet i Edfu för de som så önskar.

 

 

 

 

Kom Ombo-templet

Kom Ombo-templet

Den 24:e Februari

Vi fortsätter vår segling upp för Nilen mot Aswan med strandhugg efter Nilstranden. För den som vill finns här möjlighet att besöka det vackra templet i Kom Ombo och dess nybyggda krokodilmuseum (Templet var bland annat helgat åt krokodilguden Sobek) eller den fantastiska kamelmarknaden i Daraw

Frukost/Lunch/Middag

 

Utsikt från vår ankringsplats i Aswan

Utsikt från vår ankringsplats i Aswan

25-27 februari ligger vi förtöjda vid den vackra nubiska ön Elefantine varifrån vi har möjlighet till  vandringarna på ön, besök i Aswan eller en tur till Kitcheners Island, den botaniska trädgården som är ett mycket populärt utflyktsmål för lokala familjer. Vi kommer även att besöka nubiska familjer, och få oss en liten föreläsning om Nubiens historia från faraonisk tid till idag av Ahmed som är kulturansvarig för den Nubiska Unionen.

Frukost/Lunch/Middag

 

Under tiden vill ligger vid elephantine ön kommer vi ha egna följebåtar förtöjda längs med vår Dahabiya som kan ta dig till de platser i området om du så önskar. (som botaniska trädgården på Kitchners Island, Simonklostret på västra strandbanken, eller till poolen och spabehandlingarna på Isis-ön. För den fågelintresserade finns här fantastiska möjligheter att bege sig ut med båt i vassruggarna.

Därefter går flyget från Aswan ”upp”  till Kairo för vidare resa till Sverige, och kanske med ytterligare tid i Kairo för er som inte fått nog av detta fantastiska land.

Varmt välkomna önskar

Ann Brun & Johannes Lundin

Läs mer om vår Dahabeyya:

Hytterna ombord

 

 

 

Intresseanmälan: