Karnaks väldiga tempel

Som förstagångs besökare kan det vara bra med en guidad rundtur antingen i grupp eller med en privat guide för att få grepp om området, men historie- och arkeologi- nördar gör bäst i att ta sig runt mer på egenhand.

För många är Karnak Templet, med sin kolossala hypostyl hall med 134 kolonner i 16 rader, den stora höjdpunkten i Luxor. Den största skillnaden mellan Karnak och andra monument i Egypten är den tid som templet tog att bygga.

Uppskattningsvis 30 faraoner har bidragit till detta byggnadsverk, som startade i det tjugonde århundradet före Kristus. Nästan 2000 år senare höll faraonerna fortfarande på att göra sina egna tillägg till sina föregångares arbeten, så att Karnak kom att nå en storlek,

Luxor har också några av de bästa faraoniska museerna i landet. Luxor museet och Mumifierings museet är båda bra uppbyggda med utförliga beskrivningar och fint upplysta montrar.

Luxor Museum kan du även se Ramses I och Ahmes I mumier utan att lösa en extra biljett, till skillnad från den Kungliga Mumiekammaren på Egyptiska Museet i Kairo. Luxormuseet har också en utmärkt samling av skulpturer, varav flera grävts fram i Luxor Templet.

Läs mer om det Faraoniska Luxor:

Thebe

Fråga oss om resor till Egypten

Kommentar

Inga kommentarer

Bli den förste att kommentera den här artikeln!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*