Restauranger i Dahab

Vi skräddarsyr ditt äventyr i Egypten

Created with Sketch.

 
Dahab, och särskilt turist-distriktet Assalah, erbjuder ett stort antal restaurangalternativ, med den långa raden av barer och restauranger som ligger längs den vackra och livliga strandpromenaden.
Att gå ut efter solnedgången i Assalah är en trevlig upplevelse. Strandpromenaden, som pryds med naturliga palmer,  är kantad av små butiker som säljer traditionella Beduin hantverk till priser som ligger långt under de som erbjuds på de större turistorterna.
En radda av barer restauranger kantar stranden och erbjuder ett stort utbud av mat, allt från äkta lokala rätter till
internationella menyer till mycket låga priser. Många restauranger erbjuder färsk fångad fisk och räkor, tillagade efter önskemål. Andra mindre ”mat-hak” runt om i staden servar det stora antalet ryggsäcksresenärer och dykare som bor på enkla camper och erbjuder extremt billiga och varierande frukost och lunchmenyer.
Exempel på en ganska typisk resturang:
Funny Mummy
Här sitter du under de skuggande palmerna på kuddar vid låga bord alldeles vid havet och äter Meze, tillexempel Hummus och tsatsiki, grillade pinfärska räkor med vitlök, musslor och bläckfisk.
En stor middag kostar drygt 100 SEK
Andra favoriter:
* Dai Pescatori Italiensk restaurang med pizza och hemlagad pasta. Tonvikt på fisk och skaldjur. Bra service, mysigt läge. Ligger intill dykplatsen Eel Garden.
* Shark Restaurant Populärt ställe med bra läge vid norra delen av strandpromenaden. Väl tilltagna portioner, god mat och rejäla efterrätter.
Att hitta något att äta är det minsta du behöver bekymmra dig om när du är i Dahab. Strandlinjen kantas av kaféer och smårestauranger (vanligtvis uppkallade efter de hotell och camper de ligger framför) som bland annat erbjude härliga frukost menyer för et standardpris på LE15 vart du än går. Kvaliteten på maten varierar dock från en plats till en annan. Penguins Restaurant och Funny Mummy Café (granne med Penguin) erbjuder den bästa frukosten och lunchmenyn i Dahab med färsk – och väl tillagade rätter. Dessaenkla restauranger brukar jag rekommendera de som besöker Dahab. På Penguin restaurangen rekommenderas särskilt att beställa deras kokosnöt-milkshake för LE18 till frukosten, men se upp: Du kommer garanterat lida av kokos-abstinensbesvär när du väl är tillbaks i sverige!!!;-) Den är så bra!
Det finns ännu fler restauranger på stranden med olika mat-teman. Här hittar du bland annat The Kitchen, som ligger nära den lilla bro som delar av södra och norra Dahab. The Kitchen erbjuder thailändskt, kinesiskt och indiskt-inspirerade rätter. Maten brukar vara perfekt tillagad med rätt upsättning av och styrka på kryddor, men är lite dyr för att vara i Dahab en stor måltid kostar ungefär LE75 per person. Restaurangen Third Floor erbjuder en panoramautsikt över Cornichen (strandpromenaden). Liksom många restauranger i Dahab, erbjuder man inga alkoholhaltiga drycker men det är ingen som protesterar om du tar med ditt eget, och bistår mer än gärna med flasköppnare och glas. Lakhbatita är en annan fantastisk restaurang i Dahab som innehas av Ramzi, en egyptisk överste, och hans italienska hustru Paola. En italiensk vän till mig sa denna restaurangen hade den  bästa pizza han någonsin ätit i Egypten, vilket inte vill säga litet det! Priserna är rimliga, c:a LE35 för en läcker pizza.

[custom-facebook-feed]

Lämna ett svar