Utflykter från/i Alexandria

Vi skräddarsyr ditt äventyr i Egypten

Created with Sketch.

 
 

Halvdagsutfykt till Pompeys Pillar, Catacomberna & Greek-Romerska museet

Bilfärd längs stranden till första besöket vid Aquarium och Abu-El-Abbas moske. Vidare till Pompeys Pillar som är en 20 meter hör granitpelare som restes till minne av Kejsaren Diocletanius år 297 e.kr. Ni besöker även den största kända romerska begravningsplatsen i Egypten som kallas Catacomberna. Gravarna är unika för sin arkitektur som är en blandning av Egyptisk och Greek-Romersk stil. Utflykten avslutas vid Greek-Romerska museet, som har en rik kollektiom av antikviteter från tredje århundradet f.kr. fram till sjunde århundradet e.kr.

Halvdagsutflykt till Alexandria Biblioteket & Montazha Palatset
Besök vid det världsberömda Alexandria Biblioteket, fortsatt till Montazha Paltaset som tidigare var kung Farouks residens som numera har byggts om till ett lyxhotell, vacker beläget vid stranden och med underbara trädgårdar.
Biblioteket är stängt på tisdagar.

Heldagsutflykt till Pompeys Pillar, Catacomberna, Greek-Romerska museet samt Alexandria Biblioteket & Montazha Palatset.

En heldagsutflykt som innefattar de båda halvdagsturerna ovan.

KONTAKTA: Info@Lundinorient.se

[contact-form][contact-field label=’Namn’ type=’name’ required=’1’/][contact-field label=’E-post’ type=’email’ required=’1’/][contact-field label=’Kommentar’ type=’textarea’ required=’1’/][/contact-form]
Spana in och jämför hotell i Alexandria:

För charter-resa till Egypten:

  • Alexandria
  • Lämna ett svar