Guide: Resor till Luxor

Vi skräddarsyr ditt äventyr i Egypten

Created with Sketch.

Luxor -En liten stad med stora sevärdheter
Luxor är en typisk egyptisk småstad, med shopping, marknader och matställen belägna endast ett stenkast från några av världens mest fantastiska och sägenomsusade sevärdheter.
Till Luxor har turister rest ända sedan slutet av 1800-talet för att besöka utgrävningarna i stadens utkant. Trots turisternas intresse för Luxor har staden aldrig blivit ett traditionellt charterresmål utan har behållit sin egyptiska småstadsstil – exotiskt, levande och med ett trevligt promenadstråk utefter Nilen. den så kallade “Kornishen”
Nära till sevärdheter
Luxor ligger vid Nilen och när solen sänker sitt glödande klot mot öknen och försvinner på andra sidan Nilen bortom konungarnas dal förstårman varför dessa solnedgångar är så omvittnat magiska. I Luxor kan du inte bada i något hav här, och helst inte i Nilen heller för den delen, men de större hotellen har lyxiga pooler vara många vetter ut mot Nilen och Kungarnas Dal.
I gengäld finns här oerhörda sevärdheter endast en halvtimme utanför staden. Konungarnas Dal finns här med bland annat Tutankhamons grav. Myten om “Tutankhamons förbannelse” spreds över världen efter att den engelske arkeologen Howard Carters finansiär Lord Carnarvon mystiskt avled efter ett myggbett, bara några månader efter att man öppnat graven 1922.
Myten om gravens förbannelse som tidigare höll turisterna borta från graven tycks ha bleknat. Idag är den mycket populär att besöka.
De spännande templen – Karnaktemplet, Luxortemplet och Hatsheptsuts Tempel – är också väl värda ett besök. Man kan inte låta bli att förvånas och förundras över att de kunde tillverka så praktfulla byggnadsverk för flera tusen år sedan.


LÄS MER OM LUXOR:

Faraoniska Luxor:

Lämna ett svar