El Quseir

Vi skräddarsyr ditt äventyr i Egypten

Created with Sketch.

[put_wpgm id=22]
 
Av resmålen längs Marsa Alam-kusten är El Quseir det enda som är en riktig egyptisk stad. Samtidigt bor du högklassigt vid stränderna en bit utanför.
Med andra ord är El Quseir rätt val för dig som vill ha en komfortabel sol- och badsemester med egyptiskt småstadsliv inom räckhåll.
Splash – hotell med eget vattenland
Här kan du välja mellan systerhotellen Akassia Beach Resort och Calimera Akassia Swiss Resort. Båda tillhör Fritidsresors koncept ”Splash”. Här får du får obegränsad tillgång till en av Egyptens häftigaste vattenparker med en mängd vattenrutschkanor, knatteland, två vågpooler och många andra attraktioner. På själva hotellen ingår All Inclusive och du bor direkt vid en privat strand med tillgång till restauranger, gym, tennisbanor, snorklingsbryggor och många andra faciliteter.

Egyptiskt småstadsliv
Beger du dig till själva staden El Quseir väntar ett osminkat orientaliskt vardagsliv. Trots att den bara har cirka 50 000 invånare råder ett myllrande folkliv på de mest centrala gatorna, med tutande bilar, gatuförsäljare, slitna husfasader, bagerier, souvenirbutiker och kebabstånd.
Hamnkaféer och en turkisk borg
El Quseir var tidigare en viktig sjöfartsstad och i hamnen finns många typiskt egyptiska kaféer där invånarna dricker sötstarkt kaffe eller myntaté, gärna åtföljt av några bloss på vattenpipan. Strax intill ligger en försvarsborg från de ottomanska turkarnas tid i staden. Den är öppen för besökare och har en suggestiv atmosfär.
Tvådagarsutflykt till Luxor
Luxor ligger vid Nilens strand och var under namnet Thebe huvudstad i det fornegyptiska ”Nya riket” cirka 1500–1000 f Kr. De välbevarade Karnak- och Luxortemplen utgör tillsammans med de målade gravkamrarna i Konungarnas dal några av de mest fascinerande lämningar man kan se från faraonernas Egypten. Hit ordnas tvådagarsutflykter med en hotellövernattning i Luxor.
Tvådagarsutflykt till Assuan
Du kan även boka en tvådagarsutflykt till den charmiga staden Assuan. Du får se de berömda Abu Simbel-templen, som flyttades block för block på 1960-talet, när byggandet av Assuandammen skapade den jättelika sjön Lake Nasser. Du besöker även templen i Edfu och Philae och får tid att utforska Assuans gränder och basarer vid Nilens strand.
Andra spännande utflykter
Charterbolagen brukar även kunna erbjuda många lättsamma hel- och halvdagsutflykter för alla er som vill ha lite omväxling till strandlivet. Till exempel en delfinsafari, turer med glasbottenbåt över korallreven och fartfyllda turer med fyrhjulingar i öknen.
Även Kairo och pyramiderna kan besökas med bekvämt inrikes flyg dit.

Läs mer om El Quseir:

 
 

Lämna ett svar