Bussbolag i Egypten

Vi skräddarsyr ditt äventyr i Egypten

Created with Sketch.

Egypten bussnät delas mellan tre stora aktörer, som alla är baserade i Kairo. Upper Egypt Bus Company knyter samman orterna längs Nildalen i söder med Kairo samt trafikerar Fayoum Oasen och oaserna i Västra (Libyska) öknen, samt Röda havs kusten, via Hurghada och så långt ner som El-Quseir.
Sinai och Kanalområdet trafikeras av East Delta Bus Company, vars bussar är målade oranga och vita.
West Delta Bus Companys blå fordon betjänar Alexandria, Mersa Matrouh, Siwa Oasis och Nile Deltat.
Eftersom busstrafiken numer är avreglerats, är andra operatörer, såsom El Gouna är på väg in på marknaden, med linjer mellan t ex Hurghada och Kairo.
Viktiga rutter som trafikeras av bussar med luftkonditionering (a / c) – vilka som vanligen är relativt nya och snabba –
medan andra mer lokala sträckor vanligtvis trafikeras med äldre modeller utan a / c, i allmänhet riktigt gamla råttbon . Den förstnämnda kategorin av bussar är alltid dyrare, men om deras a / c faktiskt fungerar kan man aldrig ta för givet.
Viktiga rutter (från Kairo till Alexandria, Sharm el-Sheikh och Hurghada) trafikeras även av bolaget Superjet vars a / c bussar alla har toalett, video och dyra snacks, som säljs av en bussvärdinna. De är målade i rött, svart och guld.

Lämna ett svar